Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

Acesta este planta care face adevarate MINUNI PENTRU ORGANISM! Descopera-i toate beneficiile aici

| 0 comments

Marii herbalisti ai antichitatii i-au acordat rostopascai o mare considerare. Spre exemplu, Paracelsus facea o analogie intre laptele ei de culoare portocalie si secretia biliara, folosind-o in vindecarea ficatului, a bilei si a fierii.

Mai tarziu, Hahnemann, fondatorul homeopatiei, isi vindeca bolnavii de ficat cu rostopasca. Rostopasca este considerata leac in tratarea gutei, reumatismului, icterului, durerile de ficat, hemoroizi, afectiuni hepatice, biliare, renale, echilibrarea metabolismului.

Astazi, rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale.

Cum o recunosti
Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta ierbacee perena, bogat ramificata de la baza, cu tulpini cu peri lungi si rari si frunze verzi-albastrui, mari, flori galbene cu cate 4 petale, cate 3-8 umbrele, fructe capsule alungite. Planta poate fi usor recunoscuta deoarce lasa la locul de rupere un latex galben-portocaliu.

Substante active

Planta este bogata in:
– alcaloizi: Chelidonina, Homochelidonina, Sanguinarina, Cheleritrina, Oxichelidonina, Chelidimerina, Berberina, Coptizina, Tetrahidrocoptizina, Stilopina, Protopina, α- allocriptopina, Magnoflorina, Sparteina
– acid chelidonic,
– saponozide,
– carotenoide,
– substante rezinoase,
– ulei volatil (in urme),
– flavonozide,
– taninuri,
– acid nicotinic,
– nicotinamida.

Indicatii terapeutice
In uz intern: spasme digestive, diskezie biliara, indigestia si dispepsia, Migrena biliara, migrena in general, pancreatita, boli de ficat, herpesul bucal si herpesul genital, cancer.
In uz extern: tuse convulsiva, faringita, laringita, infectii in gat in general, rani infectate, eczeme infectioase, hepatita virala, negi, cataracta, cancer de piele si tumori exteriorizate, chist ovarian, chisturi.

Citeste mai departe Modalitati de folosire