Fii Sanatos

Atentie: Manichiura cu gel te expune la riscuri majore!

| 0 comments

Mâinile unei femei sunt foarte importante mai ales pentru o primă impresie, iar unghiile ies imediat în evidenţă.

Aşadar, dorim să arate cât mai frumos şi îngrijit. Aspectul acesta, însă, este greu sa-l obţinem natural pentru că nu toate avem noroc de unghii ca de revistă. Acesta este motivul pentru care apelăm la varianta cu gel, care face minuni, dar nici nu ai idee cât de nociv poate fi.

Dermatologii avertizează că astfel de tratamente aplicate regulat pot cauza daune pe termen lung, crescând riscul de cancer de piele, scrie Daily Mail.

Procesul manichiurii cu gel, în cadrul căruia un tip special de ojă este întărit şi fixat pe unghii prin expunerea la raze ultraviolete, cauzează subţierea unghiei, spun experţii, avertizând că există şi riscuri pe termen lung pentru sănătate.

“Femeile care îşi fac în mod frecvent manichiură cu gel ar trebui să ia în considerare riscul de cancer de piele”, recomandă autorul studiului, Dr Chris Adigun, de la şcoala de medicină a Universităţii din New York.

Potrivit acesteia, lămpile folosite la fixarea ojei-gel funcţionează cu raze ultraviolete care cauzează daune pielii într-un mod similar în care o fac paturile solare din saloanele de bronzare.

În plus, pentru că aparatele folosite nu au opţiuni de reglare, femeile care le folosesc nu ştiu cât de mult se expun razelor şi îşi îmbătrânesc pielea.

sursa