Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

Cel mai eficient tratament pentru călcâiele crăpate

| 0 comments

Fiecare femeie își dorește să aibă picioarele cât mai frumoase și sănătoase, mai ales în sezonul clad. Cu toate acestea, probabil nu știai că aspectul picioarele are și o influență directă asupra stării de sănătate.

Din păcate, foarte puțini oameni sunt conștienți de legătura dintre sănătate și picioare. De cele mai multe ori, începem să neglijăm aspectul picioarelor odată ce a trecut vara și nu se mai poartă sandalele.

În general, multe femei cheltuie destul de mulți bani la saloanele de cosmetică pentru a-și face pedichiura. Totuși, este bine să știi că există o metodă mult mai ieftină și ieficientă, care te va feri de călcâiele crăpate și bătături. Pentru asta, ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale pe care le ai deja în bucătăria ta.

De ce apar călcâiele crăpate și bătăturile
Călcâiele crăpate și pielea uscată apar din cauza lipsei de protecției în această zonă. Alte cauze sunt îngrijirea defectuasă, expunerea la soare și pășitul pe suprafețe dure, și bineînțeles încălțămintea neadecvată. Pielea de pe picioare este în mod normal mai uscată decât în restul corpului, deoarece nu există glande care să secrete uleiuri hrănitoare, potrivit feminis.ro. Pe tălpi avem doar glande sudoripare, din acest motiv se se usucă mai repede și se crapă.

Există totuși un tratament natural simplu, care te scapă complet de aceste probleme:

Ingrediente:
4 căni de lapte
3 linguri praf de copt

Cum trebuie să procezi
Încălzește laptele într-o oală, după care adaugă praful de copt și amestecă foarte bine, până când vei obține o compoziție omogenă. Asigură-te că amestecul este călduț, nici prea rece, dar nici prea fierbinte. Varsă conținutul într-un lighean și înmoaie-ți picioarele timp de 10 – 15 minute, în care să te relaxezi complet.

După acest timp, clătește-te cu apă călduță și înfășoară-ți picioarele cu un prosop uscat, dar cald. Dacă vrei să ai rezultate excelente, repetă acest tratament în fiecare zi, până când vei observa că ți se moaie și catifelează călcâiele, apoi îl poți face doar de întreținere, o dată sau de două ori pe săptămână.
Sursa