Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

In cat timp se REINNOIESTE corpul tau si sugestii excelente pentru REGENERARE!

| 0 comments

Pastreaza-ti celulele sanatoase
In fiecare zi in corpul tau 432 de miliarde de celule mor si sunt inlocuite de altele noi. Aceasta este cheia regenerarii si ramanerii tanar a corpului tau. Din aceasta cauza poti avea un corp mai sanatos , mai zvelt, cu mai putine dureri si mai multa energie… daca urmezi pasii corecti.

Acest numar de 432 de miliarde este doar o estimare stiintifica. Celulele din corpul tau sunt asa de mici si atat de multe (undeva intre 60-100 de trilioane) ca nimeni nu a putut vreodata sa le numere una cate una. Tot din aceasta cauza nu observi ca in mod continuu corpul tau se reinnoieste, dar asa este!

Exemple de un nou corp:
– Celulele din sistemul nostru digestiv, incepand cu stomacul si pana in intestinul gros sunt inlocuite la fiecare 5 minute.
– Ficatul este complet inlocuit la fiecare cinci luni.
– Acoperirea cu piele este noua la fiecare patru saptamani.
– Inima noastra este inlocuita dupa o perioada intre sase pana la noua luni.
– Ficatul tau este capabil de reinnoire si reparare chiar si incepand de la doar 25% din tesutul lui.
– Noi studii indica faptul ca pana si celulele creierului se pot regenera.
– Acest proces ma face foarte optimist ca poti avea o mai buna functionare a corpului de anul viitor daca vrei, cu mai putine dureri si mai multa energie… daca urmezi pasii corecti.

Degenerezi sau te regenerezi?
Stim ca intr-un fel cream un nou corp prin realizarea lenta de noi celule in fiecare zi. Intrebarea este daca noile noastre celule vor fi mai sanatoase sau mai putin sanatoase.

Calitatea noilor celule este dependenta de materia prima, de hrana disponibila cand au fost formate celulele inlocuitoare. Daca iti hranesti corpul cu nutritia si hrana adecvata, noile celule ce se formeaza pot de fapt sa fie mai puternice si mai sanatoase decat au fost vechile celule. Acest lucru este numit regenerare. Daca iti hranesti corpul in mod neadecvat, rezultatele vor fi celule de calitate inferioare. Aceasta este degenerarea.

Exista desigur limite pentru aceasta. Cercetatorii estimeaza ca 30% din sanatatea noastra este determinata de genetica desi in ultima vrem se observa tot mai mult ca nu suntem nici pe departe sclavii genelor. Chiar si asa poti face MULTE totusi cu restul de 70%. Si chiar si exprimarea genetica s-a aratat a fi moderata de mediu.

Cele cinci mari capcane ale degenerarii

1. Alimentele procesate sunt hrana moarta, cu calorii dar aproape fara nutrienti! Toate alimentele procesate sunt deficiente in enzimele necesare pentru digestie. Iti umplu corpul, in special ficatul, cu chimicale care sunt utilizate pentru a crea o perioada lunga de valabilitate (stat la raft) a produselor. Cercetarile efectuate de echipa London University College sugereaza ca o dieta bogata in alimente procesate mareste riscul de depresie.

2. Zaharul este cunoscut ca “moartea alba” pentru multe motive. Micsoreaza activitatea sistemului imunitar. O singura lingurita de zahar micsoreaza activitatea sistemului imunitar pentru doua ore. Micsoreaza nivelul calciului. Si ne minunam de ce exista atat de multa osteoporoza! Zaharul supraincarca pancreasul, creand un efect de montagne-russe. Cand zaharul din sange are un nivel inalt, suntem energici, iar cand este coborat, suntem prabusiti total si epuizati. Este de asemenea creator de dependenta (dupa cum stim multi dintre noi). Zaharul nu contine vitamine sau minerale, reprezinta doar o gramada de calorii generatoare de grasimi.

3. Alcoolul este toxic pentru ficat, ne lipseste de vitamina B, blocheaza sistemul nervos si inhiba sarcina maduvei osoase de a regenera celulele sanguine. Conexiunile nervoase dintre celulele creierului sunt afectate de alcool, care inhiba semnalele de comunicare, incetinind procesarea mentala. Institutul National pentru Abuzul de Alcool si Alcoolism din SUA(National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism – NIAAA) a dezvaluit: “doua studii au comparat micsorarea creierului la barbatii si femeile alcoolice si au raportat ca alcoolicii de ambele sexe au aratat o micsorare semnificativ mai sporita decat subiectii de control. Studiile au mai aratat ca atat barbatii, cat si femeile, au avut probleme similare in ce priveste invatarea si memoria, ca rezultat al consumului mare de alcool”. Nu ai nevoie de alcool pentru a te distra si a face pe nebunul!

Continuarea aici