Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

Lidia Fecioru, sfat pentru sănătate: cum te ajută Ceaiul de Busuioc

| 0 comments

Lidia Fecioru, sfat pentru sănătate: cum te ajută ceaiul de busuioc? Busuiocul îndreaptă cel puţin 15 lucruri în organismul uman. Busuiocul este remediu natural pentru numeroase afecţiuni. Poţi bea ceai de busuioc pentru dureri de cap, de stomac, pentru pancreas, pentru formele de stres, migrene şi depresii.

Ceaiul de busuioc are şi o capacitate magică, a mai spus Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea „Adevăruri ascunse”.

Ceaiul de busuioc era folosit ca leac inca din timpul fenicienilor care ii atribuiau proprietati magice multiple. La noi planta a sosit cu o incarcatura magica din timpul dacilor, deoarece acestia apreciau foarte mult mirosul si proprietatile sale.

Zalmoxis i-a instruit pe geto-daci in medicina. Discipolii sai sunt mentionati de Platon care relateaza conceptia zalmoxiana „nu poti sa vindeci trupul fara a tine seama de suflet”. Busuiocul pare sa fi fost si el printre leacurile lui Zalmoxe intrucat, asa cum indica si datinile de Boboteaza, dupa crestinarea populatiei nord-dunarene romanii l-au folosit pentru sfintirea locurilor si alungarea necuratului.

Infuzia se prepară astfel: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de plantă uscată și mărunțită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat 15 minute apoi care se strecoară. Ceaiul se bea cald, neîndulcit sau îndulcit cu un vârf de linguriță de miere de albine.

Infuzia din frunze și flori de busuioc se mai recomandă în caz de crampe abdominale, infecții urinare, dureri de cap, laringită, faringită, gripă, vomă și răceală.

Pentru tratarea durerilor în gât, nu se consumă băutură fierbinte deoarece irită și mai tare gâtul și întârzie vindecarea.

Busuiocul întărește sistemul imunitar, reglează funcțiile glandelor endocrine și metabolismul celular, tonifiind întregul organism. Putem să consumăm ceai de busuioc pentru acțiunea energizantă și antidepresivă.

Pentru prevenirea îmbătrânirii premature și menținerea tinereții se recomandă busuioc macerat la rece, în cure de minim 2 luni pe an sau în consum constant. Se pot consuma 2-4 căni de ceai de busuioc pe zi. Infuzia de busuioc este de folos și pentru refacerea stomacului după o masă copioasă.

Consumată zilnic, infuzia ajută la tratarea și vindecarea cefaleei, colicilor intestinale, ulcerului gastric și colitelor de fermentație.

Cum a slăbit Lidia Fecioru

„Am slăbit când am început să-mi iubesc corpul… Am avut vreo 30 de kilograme în plus şi spuneam că eu nu sunt grasă. Spuneam că am doar 62 de kilograme, restul sunt sexualitate şi carismă. Am început să mă iubesc şi am slăbit. Am înbrăcat o rochie lungă şi arătam ca o omidă. Soţul meu a zis că arăt ca o vacă. Şi i-am spus că sunt vacă pentru că stau cu el, voi slăbi şi voi divorţa. Aşa am făcut, m-am iubit pe mine”, a spus ea.
Sursa