Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

Mătreaţa, e atât de greu să scapi de ea… te speli zi de zi, dar tot apare! Ce ne facem cu cojile, o problemă şi mai mare!

| 0 comments

Cum diferenţiezi cojile de mătreaţă? Poţi să scapi de ele? Apariția mătreții are atât cauze interne, cât şi externe și are drept cauză un scalp sensibil.

“Printre influenţele externe amintim: poluarea, deshidratarea pielii din cauza încălzirii, a aerului condiţionat, tratament necorespunzător după operaţiunile de colorare sau permanent, radiaţiile UV”. Pe de altă parte, ca şi influenţe interne, menţionez: stresul, metabolismul neregulat, conţinutul anormal de hormoni şi vitamine, înaintarea în vârstă”, punctează Arabella Zadic, stilist.

Și totuși, manifestările cauzate de mătreaţă sunt diferite față de cele cauzate de coji. Mătreața apare pe un scalp (foarte) sensibil, pe când cojile apar la un scalp uscat, sensibil. Reține: cojile sunt doar temporare! Apar din cauza umidității foarte scăzute care afectează stratul cornos.

Cum ajunge un scalp sensibil?
În cazul unui scalp sensibil, bariera naturală protectoare a pielii este dispusă la iritaţii mult mai uşor şi de aceea aceasta nu îşi poate îndeplini funcţia protectoare. Agresorii precum aerul cald, aerul rece și produsele chimice pătrund prin această barieră şi penetrează pielea. Scalpul reacţionează inflamându-se, înroşindu-se, tensionându-se.

Sensibilitatea pielii variază şi în funcţie de anotimp: pielea este mai sensibilă iarna decât vara. De ce? Pentru că nivelul de umiditate redus face ca hidratarea barierei protectoare să fie şi ea redusă, ceea ce înseamnă că scalpul este deshidratat. Un scalp uscat este un scalp sensibil. Bariera sa naturală protectoare funcţionează doar dacă este hidratată.

Cum recunoşti un scalp sensibil?
– este înroşit
– este tensionat, simţi nevoia să te scarpini
– temperatură mai ridicată localizat cu 1–3 °C
– scalp uscat, sensibil, cu mătreaţă fină.
Sursa