Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

NU LE IGNORA! Semne care anunță că ai CANCER PANCREATIC!

| 0 comments

Cancerul pancreatic se numără printre maladiile cele mai necruțătoare. Cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea acestei boli îl reprezintă fumatul.

Alte cauze ale cancerului pancreatic, care pot fi controlate, sunt obezitatea și expunerea la locul de muncă la anumite pesticide, coloranți și substanțe chimice. Alți factori care măresc riscul de cancer pancreatic sunt: îmbătrânirea, istoricul familial al bolii, diabetul zaharat și anumite tulburări genetice.

În primele faze, cancerul pancreatic este asimptomatic. Pentru diagnosticarea cancerului pancreatic, medicul îți va face un examen fizic complet. Deoarece cancerul pancreatic nu prezintă simptome în primele faze, iată câteva semne care te avertizează că te-ai îmbolnăvit.

Ai slăbit foarte mult în ultima vreme
Dacă ai pierdut mult în greutate în ultimele zile, este posibil ca asta să indice că pancreasul tău este în pericol. Din moment ce pancreasul nu mai funcționează corect, te vei confrunta cu probleme digestive, asta favorizând pierderea în greutate.

Ai fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2
Pancreasul este responsabil pentru menținerea glucozei din sânge la un nivel normal, deoarece este responsabil de producerea insulinei în organism. Atunci când pancreasul nu mai funcționează corect, există riscul să faci diabet de tip 2.

Te confrunți cu dureri abdominale
Îți începi ziua cu dureri abdominale puternice? Dacă este așa, atunci ar putea fi din cauza faptului că suferi de cancer pancreatic. De asemenea, este posibil să te confrunți și cu greață și vărsături.

Scaunul este deschis la culoare
În cazul în care scaunul tău este deschis la culoare și este mai puțin dens, este posibil să fie din cauză că pancreasul a încetat să funcționeze așa cum ar trebui. Pancreasul este responsabil de secretarea anumitor enzime care ajută la digestia alimentelor. Atunci când pancreasul nu mai secretă aceste enzime, alimentele nu mai sunt bine digerate.
SURSA