Fii Sanatos

Prognoza iarna 2018. Se anunţă viscol şi ger năprasnic. Noi estimări făcute de meteorologi

| 0 comments

După ce vremea a fost mult prea caldă până în luna octombrie, inclusiv, iarna a pus stăpânire pe întreaga țară, astfel că iarna care a început în forță va mai aduce episoade de vreme severă, spun meteorologii care au actualizat prognoza meteo pentru următoarele luni.

Potrivit estimărilor realizate de ANM, iarna care a început devreme, încă la sfârșitul lunii noiembrie, va rămâne aici până la jumătatea lunii ianuarie.

În a doua jumătate a lunii dcembrie, dar și în ianuarie și februarie vor mai fi ninsori, iar viscolul și gerul năpraznic își vor face apariția îndeosebi în regiunile înalte.

Nu scăpăm nici de fenomenele extreme, acestea fiind preconizate să apară abia la începutul lunii martie, când gerul năprasnic și viscolul vor lovi mai multe zone din Europa.

Prognoza ANM actualizată pentru iarna 2019

ANM a transmis prognoza meteo până la începutul lunii ianuarie 2019. În perioada Crăciunului şi de Revelion valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale. Estimări meteo până pe 7 ianuarie 2019:

Săptămâna 17 – 24 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice ale săptămânii, la nivelul întregii țări, iar abaterea termică va fi mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Săptămâna 24 – 31 decembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 31 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de ce normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

sursa