Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

TRUCUL a fost DEZVALUIT de bucatari! Asa cureți o oală plină de grăsime și arsură fără să freci!

| 0 comments

Ai gătit ceva tare bun, dar apoi tigaia sau oala arată îngrozitor! Sunt arse sau pline de grăsime. Cum reușești să le cureți fără să freci până te dor mâinile?

Uite câteva trucuri menite să te ajute:
– Adaugă un pliculeț de praf de copt la detergentul de vase pe care-l folosești de obicei
– Încălzește din nou oala sau tigaia și adaugă niște apă minerală sau sifon. Lasă lichidul să acționeze și apoi spală-le cu detergent de vase
– Umple oala sau tigaia cu apă caldă. Adaugă două capace de balsam de rufe. Lasă să acționeze vreo oră. Apoi aruncă apa și o să vezi că grăsimea se va curăța imediat.
– Dacă vrei ca oalele tale din inox să strălucească, freacă-le cu felii de lămâie. Alte produse care te ajuta la curatenie:

Solutie anti-mucegai
Amesteca intr-un pulverizator ulei de lavanda cu putina lamaie si apa. Lavanda este foarte buna si pentru indepartarea moliilor.

Solutie pentru desfundarea scurgerilor
Combinati otet cu bicarbonat de sodiu, in cantitati egale, si turnati in scurgeri. Aceasta solutie este buna si pentru eliminarea mirosurilor neplacute.

Solutie de curatare a covoarelor
Daca vi se pare ca aveti covoarele pline de praf, faceti o solutie cu apa si otet si pulverizati pe ele. Puteti sa frecati zonele care vi se par mai murdare cu o carpa. Petele de pe covoare pot iesi daca amestecati otet cu sare.

Ulei de masline: lustruirea lemnului
Uleiul de masline poate reconditiona lemnul in mod natural, ca si pielea si parul!

Sarea: frecare
Sarea grunjoasa va da putere ca sa inlaturati grasimea. Pentru a curata petele insistente de sapun, combinati bicarbonat de sodiu si sare grunjoasa si frecati.

Otetul alb: dezinfectare, scoaterea petelor
Otetul alb este sursa energetica a curatarii. Dezinfectand si deodorizand, otetul este un produs de dorit pentru a scapa de germenii ce bantuie anumite locuri precum mesele de bucatarie/blaturile, manerele de usi si telefoanele.
Sursa