Fii Sanatos

Ce simplu este sa fii sanatos!

Uimitoarele PROPRIETATI VINDECATOARE a 13 fructe obisnuite! Sigur NU STIAI ca au aceste proprietati!

| 0 comments

Fructele nu ne dau doar placere atunci cand sunt mancate – asa cum ar trebui, luand in consideratie ca insusi intelesul cuvantului provine din latinescul frui, “a bucura, folosi” – dar ele mai si hranesc si protejeaza corpul cu activitatea lor puternic medicinala.

Fructele sunt prin modul in care au fost proiectate o “hrana perfecta”, cu intentia de a ademeni animalele pentru ca acestea sa le consume cu scopul de a le raspandi semintele. Acest lucru inseamna ca, spre deosebire de graunte si de alte organisme bogate in lectina si organisme slabe in nutrienti, d. ex. grau, rosii, fasole, pe care noi oamenii le-am ales pentru a le transforma in alimente, este mai putin probabil ca fructele sa fie echipate cu “tepi invizibili”, intrucat ele beneficiaza tot atat de mult de a fi mancate, pe cat beneficiem noi ca le mancam.

De asemenea, la fel ca acum adanc inradacinata noastra dependenta biologica de obtinerea vitaminei C din surse externe ( spre deosebire de majoritatea animalelor, noi nu o putem produce din glucoza), nenumaratele milenii de consumare a fructelor ne-au lasat infrastructura genetica intr-o nevoie de continua realimentare cu multe dintre fitosubstantele si vitaminele cheie din care fructele contin cantitati copioase.

Avand in minte aceasta relatie simbiotica intre plantele purtatoare de fructe si animalele raspandind seminte, urmatoarele fapte referitoare la fructele vindecatoare nu ar parea atat de incredibile…

Grapefruit – infectii: semintele acestui fruct, intr-o doza de 5 pana la 6 la fiecare 8 ore timp de doua saptamani au aratat ca sunt eficiente in eradicarea infectiilor tractului urinar, inclusiv tulpinile bacteriene rezistente la medicamente.

Ananasul – cancer: enzima bromelaina, extrasa din ananas, s-a aratat a fi mai puternica decat agentul chemotoxic 5-fluoruracil in uciderea celulelor canceroase la animalele de laborator.

Pepenele – hipertensiune: pepenele contine aminoacizi precum citrulina L, care ajuta la dilatarea in mod natural a vaselor sanguine, contramandand disfunctia endoteliala si reducand presiunea sanguina.

Ciresele– inflamatiile/durerile: compusii din cirese cunoscuti ca antrocianine s-au aratat a fi la fel de eficienti ca si medicamentele in reducerea durerii si inflamatiilor.

Lamaia – pietrele la rinichi: terapia cu limonada s-a dovedit a fi o alternativa rezonabila pentru pacientii cu pietre la rinichi.

Papaya – ulcere ale pielii: utilizata in Jamaica in calitate de leac traditional, noi cercetari au indicat ca aplicarea locala a fructului necopt de papaya in cazul ulcerelor cronice ale pielii genereaza in timp o rata pozitiva de raspuns de 72%.

Rodia – hormonii: rodia este ovarul roditor al plantei de rodie, continand puternici fitoestrogeni care nu stimuleaza proliferarea celulara neregulata, si ar putea functiona ca o “rezerva” ideala de ovar pentru sanatatea hormonala a femeilor.

Kiwi – colesterol: cand este utilizat impreuna cu paducelul, extractul de kiwi s-a dovedit a fi superior simvastatinei (denumire comerciala Zocor) in coborarea nivelului de colesterol la cobaii cu o dieta cu mult colesterol.

Merisoare (afin rosu) – Cranberry: extractul acestui fruct s-a aratat a fi la fel de eficient ca si medicamentul trimetoprim in prevenirea infectiilor recurente ale tractului urinar la femeile in varsta, fara sporirea riscului de rezistenta la antibiotice/superinfectii sau/si infectii fungice.

Citeste mai departe aici